top of page

Vandaag is het internationale vrouwendag!

Onze connector Eline Busser - LeefNu coaching heeft voor Juist Wij! connect hier mooie woorden aangegeven.
Wat een prachtige gedachte voor Internationale Vrouwendag!

‘Zodra je jezelf heelt, help je anderen om je heen ook te helen’

Het kan pijnlijk zijn om belemmerende patronen van je ouders te herkennen bij jezelf en al helemaal bij je kinderen. Je wilt tenslotte het beste voor ze!

Het is nooit te laat om het anders te doen.

Door belemmerende gedragspatronen, angsten, overtuigingen en emoties die soms al generaties lang van ouder op kind overgedragen zijn, te doorbreken, heel je jezelf. En jouw kinderen zullen meegroeien met jouw ontwikkeling, je leeft ze voor!


In lijn leven met je diepste verlangens, behoeften en waarden en van daaruit in beweging komen, dat is kracht en zachtheid tegelijk. Je weet wat je kan, wat je nodig hebt en wat je (anderen) te bieden hebt.

Helemaal jezelf zijn geeft ongekende mogelijkheden en enorme VRIJHEID!

Het is een vorm van vrijheid die voor vrouwen eeuwenlang niet vanzelfsprekend was. Vervolging en onderdrukking hebben vrouwen in hun persoonlijke vrijheid beperkt. Dit zit diep in ons DNA opgeslagen en bepaalt vandaag de dag nog veel van ons gedrag, waardoor we onszelf vaak nog beperken!

Realiteit is ook dat vrouwen nog steeds niet precies dezelfde rechten hebben en/of vrijheden genieten als mannen.

In het groot, in landen waar mannen bij wet en cultuur meer rechten en positie hebben dan vrouwen, maar ook in het klein(er), bijvoorbeeld hier in Nederland, in jouw dagelijkse leven. Waar zowel de mentale als de fysieke gezondheidszorg nog grotendeels is gebaseerd is op mannen. Waar de vrouwelijke hormonen en cyclus gezien worden als iets ‘onhandigs’ in plaats van essentieel en iets om rekening mee te houden. Waar salarisongelijkheid nog stevig aanwezig is en waar de taken in huis nog heel vaak ongelijk verdeeld zijn.


Geen wonder dat het soms moeilijk is én dat wij vrouwen onszelf soms ook stevig uit het oog verliezen!

Wat zou er gebeuren als jij helemaal gaat staan voor wie je bent, voor wat je nodig hebt en voor wat jij, unieke jij, te bieden hebt? Ongeacht wat (jij denkt dat) er van jou verwacht, geëist, verlangd wordt?

Welke overtuigingen en emoties houden jou tegen om helemaal de VROUW te zijn die je BENT?

BE HER, de wereld heeft je nodig!


bottom of page