top of page

De kracht van zacht

Deze blog is van onze connector Massagepraktijk Markerink


“Mijn tranen zitten zo hoog, bij het minste of het geringste rollen ze over mijn wangen.” Carla doet haar verhaal tegenover mij. “Sorry hoor, dat ik huil. Ik ben zo snel geraakt.” Ik reik haar een tissue aan en stel haar gerust. “Alles mag er zijn, dus ook jouw tranen.” Door een verandering in haar leven is Carla in een situatie terecht gekomen die ze liever niet mee had willen maken. Hierdoor is ze in haar hoofd gaan zitten en het contact met haar lichaam kwijtgeraakt. Na een tip voor een haptische massage nam ze contact met mij op.


Carla is een vitale vrouw van 63. Ze werkt met veel plezier in de zorg, maar ze begint de laatste tijd te merken dat de ‘rugzak’ die ze meedraagt toch wel erg zwaar begint te worden.


Als Carla plaats heeft genomen op de massagetafel, merkt ze op dat haar hele lijf gespannen en is en haar schouders hoog staan. Haar ademhaling gaat snel en is ter hoogte van haar keel voelbaar. Om haar ademhaling te ondersteunen plaats ik mijn handen naast haar nek en veer mee met haar in- en uit ademing.


Daarna volgt een strijkende beweging vanaf haar schedelrand over haar nek- en schouderspieren. Haar schoudertop wordt hierin ook meegenomen. De strijking gaat verder via haar armen naar haar handen. In een heel langzaam tempo en met aandacht.


Vervolgens leg ik beide handen op de bovenrug naast de wervelkolom en laat ze daar even liggen, zodat Carla alle tijd heeft om te voelen hoe dit voor haar is. Dan een strijking langs de wervelkolom naar beneden. Millimeter voor millimeter.


Dan gebeurt er iets. Carla laat haar schouders zakken en merkt op: “ Ik voel mij zachter worden. Dat is een heel fijn gevoel.”


Mooi om van Carla terug te krijgen dat zij zich zachter voelt worden. Een haptische massage heeft zijn oorsprong in de haptonomie en betekent ‘de wijze van aanraken’. De manier van aanraken speelt bij deze massage een grote rol. Door de aanraking kom je weer in contact met wat je voelt en wat je lichaam je wil vertellen.


Als Carla na de massage op de stoel plaatsneemt voor een kort nagesprek is ze nog steeds verwonderd. De massage hoeft helemaal niet hard te zijn om iets te voelen, juist de zachtheid gaf haar een ontspannen gevoel en dat had ze al even niet meer gevoeld. Haar schouders zijn naar beneden gezakt. Ook voelt Carla zich rustiger en haar hoofd een stuk leger.


Wil jij net als Carla in een haptische massage voelen en ervaren wat jouw lichaam wil vertellen?

Maak dan een afspraak of stuur mij een berichtje. Dan gaan we samen ervaren wat aandacht wil, zodat jij ook ontspanning en rust kunt ervaren.


Daisy Markerink

T 0316-71 20 20

E info@massagemarkerink.nl

https://www.massagemarkerink.nl

bottom of page